Home Phone
brušenje nožev maribor

Brušenje rezil

Brušenje rezil. Brusimo s rotacijskim enokolutnim in nizko vrtljalnim strojem. Brušenje poteka v 3 fazah.

Nudimo visoko kakovostno brušenje nožev, škarij in vsega, kar reže.

Brusimo s rotacijskim enokolutnim in nizko hitrostnim strojem. Brušenje rezil poteka v 3 fazah. Prva faza, katera včasih ni potrebna, če je nož samo na vzdrževalnem brušenju, ta faza grobo odnese napravilnosti, poškodovan rob  in nož nabrusi do 85% ostrine. Druga faza je fino brušenje roba rezila, tukaj dosežemo tisto končno ostrino da lahko režemo lasno tanko. Tretja faza pa je še usnjeno poliranje roba, tako da ne grabi ali zatika med rezanjem.

Brušenje rezil

Brusni kamen na stroju je vodno hlajen, tako da se rezila ne prekuri ali poškoduje, kot se recimo lahko zgodi pri dvokolutnem diamantnem stroju.

brušenje rezil
brušenje nožev maribor

Cene brušenja rezil so od 3€ naprej, ceno pa računamo po dolžini noža.

Manjše število nožev nabrusimo v približno roku ene ure, medtem ko greste na kosilo ali na sprehod v trgovskem centru, za večjo količino pa potrebujemo največ 1-2 dni. Po dogovoru s stranko lahko tudi večje število nožev nabrusimo že isti delovni dan.

Nož je priporočljivo nabrusiti, ko ne reže več ostro in gladko ali pa celo trga ! Ostrino pa mu seveda jemlje tudi pomivalni stroj.

Nožu tudi podaljšamo ostrino z rednim vzdrževalnim brušenjem, katero odstranjuje manj materiala in je tudi enostavnejše in hitrejše.